Geen categorie

ZZP opdrachten verzamelen: denk aan nu en ook aan de toekomst

Je kunt als ZZP’er bijzonder deskundig zijn en kwalitatief werk leveren, als niemand je kan vinden, dan zullen de ZZP opdrachten ook niet komen. Het is dus zaak om jezelf naar voren te brengen, om de wereld te laten zien dat je er bent en om jouw bedrijf gemakkelijk vindbaar te maken. Het is een grote fout om te verwachten dat het werk in je schoot geworpen wordt en dat je rustig achteruit kunt gaan zitten nadat je website en je sociale media kanalen zijn opgezet. Wil je nu werk en wil je er zorg voor dragen dat je ook werk blijft krijgen in de toekomst, dan moet je daar energie in steken. Hier vind je enkele ideeën waarmee jij nu ZZP opdrachten verzamelt en een sterke basis legt voor de toekomst.

  1. ZZP opdrachten binnenhalen via je persoonlijke netwerk

Iedere beginnende ZZP’er heeft een netwerk. Dit zijn de mensen met wie je naar school bent geweest, waarmee je samen hebt gewerkt, het zijn je familieleden, je vrienden en zelfs je vaste fietsenmaker valt hier onder. Je kunt de mensen in je netwerk zien als je ambassadeurs. Zij kunnen je ZZP opdrachten opleveren als je ze tevreden houdt. Vertel ze dus wat je doet, waarom je de beste bent en hoe men je kan bereiken. Geef ze relatiegeschenken, korting en speciale acties. Breid je netwerk uit, leg ze in de watten en dit zijn de mensen die je zullen aanraden aan hun eigen netwerk. Hoor en wederhoor is een belangrijke bron voor ZZP opdrachten en hoe groter je netwerk, hoe meer reclame je maakt. Het is een uitstekende basis en zeer de moeite waard om daar tijd in te steken.

  1. Vergeet je online netwerk niet

Naast je persoonlijke netwerk, heb je ook een online netwerk om te onderhouden. Dit zijn je Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube en/of Tik Tok volgers. Alle bezoekers aan je website vallen hier ook onder. Ook je online netwerk is een belangrijke bron voor ZZP opdrachten, omdat het internet de plek is waar men naar jou op zoek gaat. Een goede online zichtbaarheid en -aanwezigheid is dus bijzonder belangrijk. Onderhoud je sociale media kanalen, maar werk ook aan zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren. Probeer zo een specifieke doelgroep te bereiken. Hoe meer bezoekers aan je pagina’s, hoe meer ZZP opdrachten je binnenkrijgt. Zorg er dus voor dat men je kent en dat je gevonden kunt worden. Het internet is een belangrijke bron voor een stabiele toevoer van werk, zolang je maar zichtbaar bent.

Headfirst – Zelfstandig professionals.

  1. Schrijf je in voor een platform

Een laatste manier om ZZP opdrachten te krijgen is om je in te schrijven voor een platform. Daar worden opdrachtgevers en freelancers met elkaar in contact gebracht. De opdrachtgever plaatst een advertentie met een werkopdracht en daar kun jij op reageren. Hoe meer werk je krijgt, hoe beter je reputatie en hoe meer opdrachten je mag uitvoeren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *