Zakelijk

Zo houdt jij je bedrijf veilig voor buitenstanders

Heb je een eigen bedrijf of ben je verantwoordelijk voor de beveiliging van je bedrijf? Dan is het slim om te kijken naar wat je allemaal kan doen om je bedrijf zo veilig mogelijk te maken. ER zijn een aantal dingen die je kan doen waardoor je bedrijf niet snel zal aangevallen worden door hackers en waardoor je als bedrijf geen grote schade op kan lopen.

Houd uw wifi netwerk veilig

Als je een wifi netwerk hebt, pas dan op: hackers wachten erop om erop te springen zonder waarschuwing. Een coderingssleutel kan mensen die niet bijzonder technisch onderlegd zijn, in de war brengen, maar voor hackers is het een koud kunstje om te omzeilen.

Versterk uw router door de sterkste coderingsinstelling te gebruiken die u kunt gebruiken om uw bedrijf te beschermen en schakel de uitzendfunctie uit om uw netwerk onzichtbaar te maken. Wat hackers betreft, kunnen ze niet hacken wat ze niet echt kunnen zien.

Bescherm wachtwoorden

Zelfs iets eenvoudigs als een wachtwoord kan worden geoptimaliseerd om uw gegevens te versterken. Ze zijn misschien vervelend om te onthouden, maar hoe complexer uw wachtwoorden, hoe meer bescherming u kunt bieden.

Maak uw wachtwoorden minimaal acht tekens lang en sluit er cijfers en andere niet-standaard tekens in, zodat u ze niet gemakkelijk kunt raden. Regelmatig wijzigen kan ook helpen, net als het gebruik van inloggegevens die geen woorden zijn, maar combinaties van schijnbaar willekeurige letters, cijfers en speciale tekens.Hier komen wachtwoordenbeheerders echt tot hun recht, wat betekent dat uw werknemers zich geen zorgen hoeven te maken over het onthouden ervan en niet het risico lopen ze op te schrijven.

Monitor het gebruik van computerapparatuur en -systemen

Houd een overzicht bij van alle computerapparatuur en software die uw bedrijf gebruikt. Zorg ervoor dat ze veilig zijn om verboden toegang te voorkomen.

Herinner uw werknemers eraan dat ze voorzichtig moeten zijn met:

  • waar en hoe ze hun apparaten bewaren
  • met USBsticks of draagbare harde schijven. Onbekende virussen en andere bedreigingen kunnen per ongeluk van thuis naar uw bedrijf worden overgedragen.

Verwijder alle software of apparatuur die u niet langer nodig heeft en zorg ervoor dat er geen gevoelige informatie op staat wanneer deze wordt weggegooid. Als oudere en ongebruikte software of apparatuur deel blijft uitmaken van uw bedrijfsnetwerk, is het onwaarschijnlijk dat deze wordt bijgewerkt en mogelijk een achterdeur is die het doelwit is van criminelen om uw bedrijf aan te vallen.

Laat je certificeren

Je kan je als bedrijf ook laten certificeren zodat je kan laten zien dat jouw bedrijf goed beveiligd is. Dit kan bijvoorbeeld met een ISO 27001 certificering.