Zakelijk

Wanneer is waarheidsvinding belangrijk?

Helaas komt het regelmatig voor dat bedrijven het nodig achter om de waarheid boven tafel te krijgen. In veel gevallen gaat het om duidelijkheid te krijgen over bijvoorbeeld financiële zaken, belangenverstrengelingen etc. We vertellen je er graag nog veel meer over. Lees je mee?

Wanneer kan het plaatsvinden

Er zijn een aantal organisaties waar je waarheidsvinding kan aanvragen. Maar wanneer is dit eigenlijk nodig? Het komt voornamelijk voor binnen de volgende zaken.

Fraude en integriteit

Wanneer is sprake is van een fraude kwestie of integratie is het belangrijk om iemand in te schakelen. Zeker binnen (semi) publieke organisaties. Je kan dan denken aan belangenverstrengeling, niet gemelde activiteiten, wangedrag, misbruik van machtspositie, het lekken van informatie en we kunnen zo nog even doorgaan. Dit allen dient goed onderzocht te worden voor iemand bijvoorbeeld uit zijn functie ontheven kan worden. Daarnaast is het ook belangrijk te achterhalen of iemand dus schuldig is of niet. Het kan je carrière natuurlijk maken of breken dus hier moet zorgvuldig mee omgegaan worden.

Bestuurlijk traject

Ook op bestuurlijk vlak kan er een hoop verkeerd gaan. Het schenden van geheimhouding zoals het lekker van informatie, documenten en politiek gevoelige kwesties kan er voor zorgen dat er een hoop problemen ontstaan. Maar je kan ook denken aan het in kaart brengen van het verloop van een vergunningstraject. Is dit wel verlopen zoals het had moeten verlopen.

Boekhouding

Wanneer iemand de boekhouding regelt ontstaan er vaak ook frauduleuze acties. Maar denk ook zeker aan gemeenschapsgeld dat niet op de juiste manier wordt gebruikt of het verstrekken van subsidies aan de verkeerde partijen. Dit allen zorgt er voor dat de boekhouding extreem fraude gevoelig is en bij het minste of geringste er ingegrepen dient te worden.

Waarheidsvinding

Wanneer een van deze zaken onderzocht moet worden is het aan te raden om te kiezen voor waarheidsvinding bij een professionele partij.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *