Zakelijk

Waar voldoet een goede spreker aan?

Heb jij binnenkort een groot evenement te organiseren waarbij je op zoek bent naar goede sprekers tijdens dit evenement? Dan wil je natuurlijk wel weten waar een goede spreker aan moet voldoen. Er zijn een aantal richtlijnen die je kunnen helpen bij het maken van de juiste beslissing voor de juiste sprekers. In dit artikel gaan wij in op deze richtlijnen en hopen we je op die manier te helpen bij het maken van de juiste beslissingen. Ook al zullen er door de corona periode waar we in zitten niet heel veel grote evenementen zijn te organiseren, het is altijd handig om dit mee te nemen voor in de toekomst.

Veel expertise


Allereerst moet een goede spreker voldoen aan de richtlijn dat deze veel expertise heeft over waar degene over moet gaan spreken. Je wilt natuurlijk niet een spreker hebben die niet meer weet dan de mensen aan wie die iets moet gaan uitleggen. Hij moet wel dusdanige kennis hebben van het vak dat de mensen echt iets kan leren. Dat is voor de mensen natuurlijk een reden om een ticket te kopen voor het evenement. Vraag dus altijd naar iemand zijn expertise voordat je die persoon vraagt om als spreker aanwezig te zijn bij jou evenement.

Ervaring als spreker


Als iemand bijvoorbeeld iets moet gaan vertellen over online marketing, dan wil je dat diegene daar al vaker over heeft gesproken. Een ervaren online marketing spreker is fijner dan iemand die dit voor de eerste keer gaat doen op jou evenement. Misschien is deze persoon helemaal geen goede presentator en gaat die helemaal nat tijdens het evenement wat jij organiseert. Probeer dus ook altijd op zoek te gaan naar eerdere presentaties van deze persoon zodat je er verzekerd van bent dat deze persoon het gewoon harstikke goed kan.