kindercamping Nederland
Tips

Met je gezin op vakantie? Ga naar een kindercamping!

Veel mensen zijn het erover eens dat er maar weinig boven een vakantie gaat met je man, vrouw, vriend, vriendin of vaste partner. Wanneer je een gezin sticht en één of zelfs meerdere kinderen krijgt, dan verandert er natuurlijk van alles in je leven. Op vakantie gaan is een van de dingen die nooit meer hetzelfde zullen zijn. Ga je als jong gezin bijvoorbeeld op stedentrip, dan is de kans groot dat je kind het helemaal niet naar zijn zin heeft. En wanneer kinderen ongelukkig zijn en gaan klagen, dan heb je als ouder ook geen fijne tijd. Zaak is dus om het je kind comfortabel te maken. Op een kindercamping in Nederland kan dat bij uitstek. Nederland beschikt namelijk over campings waar kinderen – en dus ook hun ouders – zich fantastisch kunnen vermaken. Interesse? Lees hieronder waar je zo’n kindercamping aan herkent.

kindercamping Nederland

Waaraan herken je een goede kindercamping?

Campings die zich kindercamping noemen, of die zich profileren als een kindvriendelijke of gezinsvriendelijke camping, hebben meestal de volgende dingen te bieden: 

• Er is minimaal één kampeerveld beschikbaar waarop de kampeermiddelen meestal in een cirkel staan opgesteld. Centraal op dit veld vind je bijvoorbeeld speeltoestellen of een sportveldje voor kinderen. Terwijl zij daar naar hartenlust ravotten, kun jij ze vanuit je terras gemakkelijk in de gaten houden.

• Er zijn voorzieningen waar kinderen van houden, zoals een zwembad, een speeltuin, sportveldjes en eventueel animatie.• Als er een restaurant op de camping is, biedt deze speciale kindermenu’s aan.

kindercamping Nederland