Geen categorie

Met hetzelfde gemak, gooi je het in de bedrijfsafvalbak

Afval komt overal voor. Bij consumenten, bij verenigingen maar ook bij grote of kleine bedrijven. Het verwerken van dit afval brengt kosten met zich mee. Je wil als ondernemer natuurlijk niet elke week of dagelijks het afval op en afrijden bij de vuilstort. Dit kost veel tijd en moeite die je beter in je bedrijf kan steken. Ga daarom bewust om met bedrijfsafval. Je kunt namelijk door slim om te gaan met bedrijfsafval, kosten besparen. 

Kosten besparen met bedrijfsafval

Het hebben van bedrijfsafval, ontkom je in sommige gevallen gewoon niet aan. Of het nou van het personeel zelf is of van de bedrijvigheid om en rond je bedrijf, iedereen heeft te maken met afval. En afval brengt kosten met zich mee, het is daarom slim om hier goed mee om te gaan. Je kunt namelijk door op de juiste manier het afvalproces te regelen geld besparen. 

Scheiden van afval

Het is bij veel mensen al bekend maar toch zijn er een heleboel personen en bedrijven die niet het afval scheiden. Naast dat het slecht is voor het milieu kun je ook besparen op de kosten. Er gelden namelijk andere tarieven voor specifieke soorten afval. Zo is het afval wat behoort tot papier- en kartonafval tot bijna drie keer goedkoper als dat van bedrijfsafval. Bedrijfsafval is de verzamelnaam van alle afvalsoorten bij elkaar en hiervoor betaald men het hoogste tarief. Het is daarom altijd slimmer om afval te scheiden. Daarnaast zullen bepaalde afvalstromen sneller gaan dan andere. Stel dat het papierafval sneller gaat dan ander afval zoals restafval, dan moet het misschien regelmatiger opgehaald worden maar zijn de kosten lager. 

Afval abonnement 

Een andere manier om kosten te besparen is door afspraken te maken met een afvalinzamelingsbedrijf over de duur van het contract. Er kan een korting worden verleend wanneer een bedrijf een contract afsluit voor één of twee jaar. Hiermee kun je vaak tot wel 10 of 15% besparen. Bij de bedrijven kun je een container huren voor elk soort afval. Hierdoor hoef je niet met verschillende partijen te werken voor het ophalen van het afval. Ga daarom bewust om met het verwerken van het afval bij je bedrijf. Het is namelijk niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Op den duur zul je hierdoor ook kosten besparen want als iedereen beter met zijn afval omgaat, zal het hergebruiken van materialen ook goedkoper worden. Een win-win situatie dus, maar dan moet iedereen wel zijn steentje bijdragen.