Geen categorie

Mannen met stijl

Broeken met gaten en shirts met drukke prints zijn kledingstukken die niet overal gepast zijn. Heb jij een baan met aanzien dan wordt er verwacht dat je zakelijk gekleed bent. Een zakelijke look brengt klasse en uitstraling met zich mee. Mannen met stijl hebben zo meer aanzien niet alleen op maar ook naast het werk. Maar hoe kleed een stijlvolle man zich en wat kan er echt wel en wat kan er echt niet. Daar gaan we in deze blog meer op in. Lees hier de laatste tips om een stijlvolle look te creëren. 

De casual look

Zodra je wat ouder wordt, krijg je vaak ook een andere kledingsmaak. Smaken en stijlen veranderen door de jaren heen. Niet alleen op persoonlijk gebied maar ook in de mode. Als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt dat je klaar met bent studeren en veelal op kantoor werkt met klanten, is het genoodzaakt dat je kledingstijl hier ook op aanpast. Gescheurde broeken waardoor je blote knieën ziet en drukke prints met uiteenlopende teksten zijn dan niet altijd meer gewenst. Hoog tijd om je kledingkast om te gooien om de casual look te creëren. 

Een casual look kun je al eenvoudig je eigen maken. Een leuke pantalon en een simpel overhemd kom je al een heel eind. Het is allang niet meer van de tijd dat je verplicht bent een driedelig pak met stropdas te dragen op de werkvloer. Sneakers met een donkere spijkerbroek worden steeds vaker geaccepteerd door werkgevers. Het is daarom een stuk makkelijker geworden om een casual look te creëren.  

Nette schoenen met print

Tegenwoordig zie je steeds vaker mannen met een eigen look. Zakelijk maar niet zo saai als vroeger. Zoals hippe schoenen met bijvoorbeeld een delftsblauwe print. Echt hollands maar toch ook zakelijk. Zo zijn de klassieke nette puntschoenen een stuk leuker geworden en kopen vooral jonge mannen een schoen met wat meer uitdaging. 

Wissel eens af

Elke dag dezelfde look begint al gauw te vervellen. Probeer daarom voor afwisseling te zorgen door middel van het dragen van sneakers of bretels in plaats van een riem. Bretels kunnen namelijk heel stoer zijn op een overhemd. 

Tijdens de koudere dagen

Tijdens de koudere dagen is een overhemd met ondershirt vaak niet genoeg. Een mooie gekleurde pullover op je overhemd is een mooie toevoeging voor je look. Pullovers zijn vaak lichter als een trui waardoor het niet te warm is. Daarnaast staan pullovers geweldig boven een pantalon en past dit goed bij een net paar sneakers. Zo kun je elke dag een beetje afwisselen met je kledingstijl.