seo analyse
Bedrijven en Bedrijfsleven

Je online vindbaarheid verbeteren? Analyseer eerst waar je nu precies staat

Indien je over een eigen website beschikt ben je ongetwijfeld op de hoogte van het belang om deze goed te laten worden gevonden. Hiervoor is het van essentieel belang dat je een hoge ranking realiseert in de Google-zoekresultaten. Activiteiten die in een betere ranking moeten resulteren vallen onder de noemer SEO: Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Vooral als je merkt dat je nu te weinig bezoekers naar je website trekt is het raadzaam aan je SEO te werken. Daarvoor is wel eerst een SEO analyse nodig. Op basis van zo’n analyse weet je namelijk tenminste welke aspecten verbeterd kunnen worden. Zo’n SEO analyse kan verschillende soorten verbeterpunten aan het licht brengen. Hieronder benoemen en beschrijven we er vier.

seo analyse

Techniek

Wanneer de techniek van je website hapert heeft dat een negatieve invloed op je ranking. Uiteraard leidt dit ook nog eens tot afhakende bezoekers. Welnu, een zogeheten website audit zou tot in detail de technische verbeterpunten van je website kunnen blootleggen.

Content

Ook een content analyse is een belangrijk deel van een SEO analyse. Bij een content analyse komt namelijk aan het licht in hoeverre je content wel is aangesloten bij veelgebruikte zoektermen die consumenten in Google invoeren. Hier komen mogelijk verbeterpunten uit die een groot verschil kunnen maken.

Concurrentie

Uiteraard is het ook belangrijk wie je concurrenten zijn en welke daarvan qua online vindbaarheid goed scoren. Een gedetailleerde concurrentieanalyse laat wat dat betreft zien in welk opzicht je het minder goed doet dan je concurrenten. Van deze informatie kun je vervolgens alleen maar beter worden.

Backlinks

Tenslotte kun je als onderdeel van je SEO analyse een backlink analyse laten uitvoeren. Deze analyse zal uitwijzen waar je momenteel welke backlinks hebt verzameld. Aan de hand daarvan kun je vervolgens een linkbuildingstrategie op poten zetten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *