linkbuilding strategie
Zakelijk

Je Google-ranking optimaliseren, dat lukt pas echt met linkbuilding

Elke ondernemer die ook maar enigszins thuis is in het online gebeuren weet er alles van: je eigen website een goede positie laten verkrijgen in de rankings van grote online zoekmachines is van enorm belang. Consumenten die zich op internet op aankopen oriënteren klikken immers veruit het vaakst op de websites die bovenaan de Google-zoekresultaten getoond worden. De meeste mensen kijken zelfs niet verder dan alleen de eerste pagina zoekresultaten. Het is dus zaak om bij die eerste pagina te horen! Een goede SEO-strategie helpt daar zoals bekend bij. Nu kan SEO verschillende elementen bevatten, waarbij niet altijd gekozen wordt ook een linkbuilding strategie op te zetten. En dat is zonde, want met linkbuilding kun je daadwerkelijk het verschil maken. Lees verder om te weten waarom we deze stelling poneren.

linkbuilding strategie

Tot welke resultaten leidt een goede linkbuilding strategie?

Zoals gezegd kun je als je een bestaande SEO-strategie aanvult met linkbuilding werkelijk winst boeken. Hoe die winst eruit ziet? Welnu, als je dit goed doet, of laat doen, dan zijn de volgende resultaten denkbaar:

• Sta je momenteel niet op de eerste pagina? Dan kan linkbuilding ervoor zorgen dat je wél op de eerste pagina terechtkomt.

• Als je al onderaan de eerste pagina staat, dus rond de tiende plek, dan helpt linkbuilding je mogelijk de top 5 in.

• Linkbuilding is altijd gericht op het consolideren van je huidige positie.

Je merkt het al: linkbuilding kan er zeker voor zorgen dat je website veel meer bezoekers trekt.

linkbuilding strategie