Tips

Je eerste studentenwoning

Als je mijn leeftijd hebt, dan voel je vast de behoefte om een plekje voor jezelf te kiezen. Mocht je studeren aan een universiteit, HBO of MBO, dan wil je op een gegeven moment graag een eigen kamer. Natuurlijk is het prettig om bij je ouders te wonen. Ze doen vrijwel alles voor je: koken, kleding wassen, etc. Toch zijn er ook een paar nadelen als je bij je ouders woont. Een die ik veel naar mijn hoofd geslingerd kreeg was het idee dat je niet daadwerkelijk volwassen wordt als je bij je ouders blijft wonen. Het is cruciaal voor je opvoeding dat je op een gegeven moment weggaat bij je ouders. Geloof je me niet? Er is biologisch bewijs voor dit phenomeen. Het is namelijk zo dat de slaapcyclus van tieners niet gelijk loopt met die van hun ouders. Als kind is deze steeds gelijker en gelijker gaan lopen met die van hun, maar als je een tiener wordt raakt deze uit balans. Je hebt vast gemerkt dat je langer opblijft dan je ouders en dat ze vaak eerder naar bed gaan. Dit blijft zich ontwikkelen tot latere leeftijd. Dit verschil is door de natuur gecreëerd om je eigen dingen te laten ondernemen. Het is cruciaal voor je ontwikkeling om daar op in te spelen, bijvoorbeeld door uit huis te gaan.

Geen rozengeur

Het moet wel gezegd worden dat het op jezelf gaan wonen niet met wat haken en ogen op zichzelf staat. Er zijn dingen die je zal moeten leren. Je moet jezelf aanpassen om volwassen te worden. Dit betekent dingen doen zoals je financiën onderhouden, zelf je kleding wassen, huur betalen, een energiecontract afsluiten en verbouwen. zelf ben ik geboren met twee linkerhanden, maar ik vond het geweldig om mijn eigen woning te renoveren. Het gaf me een gevoel van zelfstandigheid wat ik nog niet eerder gevoeld had. Je leert ervan, hieronder zie je precies wat je moet doen om je bouwval om te toveren. 

Stap een

In een oud huis ligt zo veel zooi dat je het beste een bouwafval container kan bestellen. Dit is cruciaal als je woning heel vies is en er veel moet gebeuren. Je kan daarom veel beter een afvalcontainer huren. Veel dingen van een woning kan je verzamelen en weggooien in deze grote container. Bij mijn woning moest er veel gebeuren. Dit betekende dat het nodig was om zo’n container te bestellen. Mocht je woning er al netjes uitzien dan hoeft dat natuurlijk niet. Dan maak je je leven wel zo makkelijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *