Geen categorie

Hoe kun je een radiator verven?

Ben je de kleur van je radiator zat of wil je dat deze past bij de rest van de kleuren in je interieur? Dan kun je ervoor kiezen om je radiator te verven. Maar zorg er dan wel voor dat je dit op de juiste manier doet en de juiste verf kiest, zodat je radiator niet later verkleurd. Het is dan ook verstandig om je van te voren even goed in te lezen. Hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres! In dit artikel vertellen wij je graag meer over hoe je een radiator verft!

Voorbereiding

De voorbereiding is erg belangrijk. Uiteraard zul je de radiator eerst uit moeten zetten en af laten koelen. Vervolgens kun je de vloer onder de radiator bedekken met zeil of afdekfolie. Zo kan er geen verf spetteren op je vloer. Als je dit hebt gedaan is het tijd om de radiator goed schoon te maken. Doe dit met een sopje en pak de hoekjes goed mee. Het is erg belangrijk dat je de radiator ontvet, omdat anders de verf niet goed meer pakt. Maar vervolgens de radiator droog, stofvrij en plak de leidingen en thermostaatkraan af met tape.

Gronden van de radiator

Na het schoonmaken van de radiator, kun je de radiator gaan schilderen. Voordat je de verf aanbrengt, is het belangrijk dat je eerst een grondlaag aanbrengt. Gebruik hiervoor een primer op waterbasis. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht én er mooier uitziet. Zorg ervoor dat er geen oneffenheden meer in de primer zichtbaar zijn en schuur deze eventueel op.

Verven

Na het aanbrengen van de primer, kan het echte verfwerk beginnen. Breng zoveel mogelijk lagen verf aan als je wil. Over het algemeen heb je aan twee tot drie lagen wel voldoende en dekt de verf goed. Gebruik voor het verven speciale radiatorverf, dit is watergedragen verf. Wil je een uitgebreid overzicht van alle stappen? Neem dan een kijkje op https://www.deverfvakman.nl/verfadvies/hoe-verf-ik-een-radiotor/.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *