Geen categorie

Hoe kies je het beste tv en internet pakket?

Er komt voor ons allemaal wel eens dat moment waar we voor deze keuze staan. Je gaat verhuizen naar een nieuwe woning, je bent niet tevreden over je huidige provider, je wilt naast alleen internet nu ook tv kunnen kijken of je bent benieuwd naar interessante aanbiedingen. Hoe kies je dan het juiste pakket met tv en internet? Wij helpen je graag met het maken van deze keuze en zetten daarom een aantal tips en tricks voor jou op een rijtje in deze blogpost.

Aanbieders vergelijken

Het kiezen van een goed tv en internet abonnement hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn als je misschien denkt. Overal online zijn namelijk websites te vinden die een handige vergelijkingstool hebben ontwikkeld. Deze vergelijkingstool kun jij dus mooi gaan gebruiken bij het zoeken naar een nieuwe tv en internet abonnement. Het grote voordeel van zulke website is dat zij vaak ook scherpe deals kunnen aanbieden door hun afspraken met provider. Hier kun jij dus mooi van profiteren en kun je al snel een aantal tientjes op jaarbasis besparen.

Neem bijvoorbeeld de website van Providercheck. Deze organisatie geeft aan dat je bij hen altijd tenminste tien euro korting kunt krijgen. Wel de moeite waard om eens verder te gaan bekijken dus. Vergelijken gaat heel gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is je postcode en huisnummer invullen. Ook kun je aangeven naar wat voor soort pakket je op zoek bent, in ons geval tv en internet. De tool doet dan de rest van het werk en gaat alle providers in Nederland langs om het aanbod op te vragen. De resultaten worden getoond in een handig overzicht, waarnaar jij verder kunt finetunen. Bijvoorbeeld door de voorkeurslooptijd van het contract aan te geven of door je favoriete providers te selecteren.

 

Postcodecheck providers 

Ook bij de meeste providers kun je direct een postcodecheck doen op hun website. Zo ontdek je binnen enkele seconden of deze provider op jouw adres kan leveren. Ook kun je zien welke pakketten er worden aangeboden en welke up- en downloadsnelheden mogelijk zijn. Misschien wist je het nog niet, maar is er in jouw wijk glasvezel beschikbaar.Tijd voor een upgrade! Of je merkt dat je betaalt voor snelheden die helemaal niet op jouw leverbaar zijn. Misschien toch downgraden?

Ervaringsdeskundigen

Als je een aantal opties hebt geselecteerd is het altijd handig om even bij vrienden, familieleden en bekenden na te gaan of zij toevallig een soortgelijk pakket hebben. Vraag naar hun ervaringen. Zo krijg je een beter beeld van de voor- en nadelen. Ga je verhuizen? Dan is het altijd handig om even bij de nieuwe buren te vragen wat voor tv en internet abonnement zij hebben afgesloten. Leer je ze gelijk kennen!