Geen categorie

Hoe kan ik beginnen met groen ondernemen?

Ondernemers in Nederland zijn anno 2020 verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen binnen hun bedrijf. Hierbij maakt het niet uit in wat voor sector je zit; wel wordt er gekeken naar hoeveel energie je per jaar verbruikt. Bedrijven die meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruiken op jaarbasis moeten dergelijke stappen zetten volgens de Wet Milieubeheer. Natuurlijk mag je ook beginnen met energie besparen wanneer je onder dit verbruik valt. Sterker nog: alle beetjes helpen! De grote vraag hierbij is: hoe start je met het vergroenen van je onderneming? In dit artikel lees je enkele eenvoudig toe te passen tips.

Stap over op groene zakelijke energie

Een goed begin van een groen(er) bedrijf is de overstap van grijze stroom naar groene zakelijke energie. Steeds meer ondernemers zien de voordelen in van groene stroom. Er is een aantal punten te noemen waarom groene energie beter voor het milieu is dan grijze stroom. Het grootste voordeel is bijvoorbeeld dat er bij de productie van groene energie veel minder CO2 vrijkomt dan bij het vervaardigen van grijze energie. Zoals je misschien wel weet is CO2 slecht voor het klimaat. Daarnaast wordt er bij duurzame energie niet uit fossiele brandstoffen geput, maar uit natuurlijke bronnen die nooit op kunnen gaan. Zonnepanelen halen immers energie uit de (gratis) zonnestralen en windturbines produceren energie uit (gratis) wind. Op Minder.nl lees je meer over groene energie.

Schaf zakelijke zonnepanelen aan

Wanneer je eenmaal bent begonnen met het afnemen van groene stroom zul je zien dat je daar zelf niet veel van merkt. De stroom uit het stopcontact is immers hetzelfde; de bron is alleen ‘beter’. Hierbij kun je natuurlijk ook nog zelf iets betekenen. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om zelf duurzame energie op te wekken? In Nederland zien we steeds meer zonnepanelen op daken van bedrijven en particulieren. Met zakelijke zonnepanelen profiteer je van gratis energie die ook nog eens verantwoord is. Uiteraard moet je eerst investeren in dit soort zonnepanelen. Hierbij is het goed om te weten dat je die investering er binnen enkele jaren uit hebt. In eerste instantie lijken zakelijke zonnepanelen wellicht duur, maar met dit bovenstaande in het achterhoofd betaal je uiteindelijk niks meer voor je stroom. Hoe ideaal is dat?

Hoe vind ik de beste groene energiedeal?

Misschien is de overstap op zakelijke zonnepanelen voor nu een te grote stap, maar is je interesse voor groene zakelijke stroom wel gewekt. In dat geval is het fijn wanneer je als ondernemer kunt besparen op je energiecontract. Op die manier bespaar je niet alleen voor het milieu maar ook voor je portemonnee! Gelukkig kun je ook bij zakelijke groene energie het één en ander doen om geld te besparen. Naast minder verbruiken is het aan te raden om te beginnen met energie zakelijk vergelijken. Met behulp van een online energievergelijker weet je binnen no time welke aanbieding het beste bij je past. Zo’n zakelijke vergelijker zoekt op basis van jouw wensen meerdere deals, zodat je altijd de meest voordelige energiedeal kunt scoren.