Geen categorie

Hoe beveilig je een school het beste?

Vaak is er sprake van inbraak bij scholen. Tijdens vakanties komen er niet meer dagelijks leraren, studenten en andere medewerkers over de vloer. Daarom zijn scholen erg inbraakgevoelig. De computers die hier staan zijn een makkelijk doelwit voor inbrekers. Vooral nu in de corona periode staan scholen lang leeg. Een school heeft om deze redenen een extra goede beveiliging nodig. Ook komen er steeds meer nieuwe technieken op de markt. In deze blog delen wel nieuwe als bekendere beveiligingssystemen die het werk goed doen! 

Mistgenerator 

Deze blog trappen we af met een van de effectiefste beveiligingssystemen: een mistgenerator. Deze mistmachines bieden beveiliging tegen ramkraken, overvallen en inbraken. Op het moment dat het alarmsysteem ingeschakeld wordt blaast de mistgenerator een uitstoot van dikke mist. Binnen een mum van tijd staat de hele ruimte in de mist waardoor niemand meer iets kan zien. Zo worden de objecten in de omgeving goed beschermd en zal het de inbreker afschrikken. De inbreker kan nu niets anders meer doen dan zichzelf overgeven. 

Alarmsystemen

Een bekend systeem tegen inbraak is natuurlijk het alarmsysteem. Bij het aanschaffen van een alarmsysteem bent u verzekerd van een veilige omgeving. Een alarmsysteem gaat namelijk 80% van de inbraken tegen. Wanneer de inbreker door heeft dat het pand is beveiligd met een dergelijk systeem zal hij het eerder met rust laten. Daarom werkt een alarmsysteem preventief. Maar ook wanneer de inbreker toch binnen is gekomen en hij hoort het oorverdovende lawaai zal hij op de vlucht slaan. Een alarmsysteem staat direct in verband met de meldkamer. Daarom worden de benodigde hulptroepen direct ingeschakeld. Wanneer er iemand het terrein opkomt die er niet hoort kan de politie direct ingelicht worden.

Beveiligingscamera’s 

Een ander cruciaal onderdeel van een goed beveiligde school zijn bewakingscamera’s. Met een camera kunt u op ieder gewenst moment de locatie onder controle houden. Mocht er toch een inbraak gepleegd worden dan kunnen deze beelden direct als bewijsmateriaal aan de politie geleverd worden. Een beveiligingscamera helpt helaas niet altijd om de inbreker te verjagen en het is ook lastig om iemand daarna op te sporen. Een beveiligingscamera schrikt inbrekers wel af, maar helaas slagen er toch nog een hoop in om de boel wel te stelen. Daarom adviseren wij om een beveiligingscamera aan te schaffen in combinatie met een alarmsysteem of eigenlijk nog het beste de mistgenerator. Hierdoor verkleint u de kans op inbraken tot een minimum. Wanneer u een beveiligingscamera gaat aanschaffen moet u zich goed laten informeren. Er zijn namelijk zoveel camera’s op de markt en ieder met andere kwaliteiten. De beste beveiligingscamera voor uw situatie is maatwerk. Vraag daarom om advies aan een specialist.