Geen categorie

De Nederlandse arbeidsmarkt

De corona crisis heeft er voor gezorgd dat de economische positie van Nederland is gaan wankelen. Hoewel Nederland een stabiel land was dat haar zaken goed voor elkaar had, was ook Nederland niet voorbereid op een dergelijke crisis. Door de Corona crisis is een groot aantal Nederlanders haar baan verloren. Waar voor de crisis krapte heerste op de arbeidsmarkt waarbij de werknemer de werkgevers voor het uitkiezen had is dit volledig omgeslagen. Er zijn opeens weer meer werklozen dan vacatures. Wij gingen op onderzoek uit naar banen die zelfs in deze tijd redelijke baanzekerheid hebben. Deze maand bespreken we de functies online marketeer en sales medewerker.

Online marketeer

Juist nu een groot deel van Nederland semi verplicht thuis zit is het voor veel bedrijven belangrijk online zichtbaar te zijn. Online marketeers zorgen er via verschillende kanalen voor dat een website of product online zichtbaar is. Dit kan een online marketeer organisch doen via zoekmachine optimalisatie. Een andere optie zijn betaalde advertenties ofwel Search Engine Advertising, het zogenaamde SEA. Daarnaast heb je de mogelijkheid advertenties in te kopen en te tonen via de verschillende social media netwerken zoals Facebook, LinkedIn en Instagram. Dit wordt Social advertising genoemd.

Sales medewerker

Naast online webshops zijn ook fysieke diensten en producten altijd beschikbaar. Hoewel de economie redelijk op zijn gat ligt blijven fysieke winkels en kantoren open. Als sales medewerker is het belangrijk dat je met behulp van product training alles van het product dat jij aanbiedt weet. Het helpt natuurlijk wanneer je zelf overtuigd bent van de toegevoegde waarde van het product of dienst dat jij aanbiedt. Een sales medewerker is niet verlegen en durft door middel van telefonische of fysieke afspraken het product of dienst dat hij aanbiedt aan de man te brengen. Sales trainingen helpen een sales medewerker zich te ontwikkelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *