Geen categorie

De beste e-commerce website

De E-commerce industrie groeit al jaren. Mensen vinden het ontzettend fijn om spullen online te bestellen en een paar dagen later thuisbezorgd te krijgen. Sinds de coronapandemie is E-commerce nog harder gegroeid aangezien heel veel winkels nu simpelweg dicht zijn. Steeds meer bedrijven integreren dan ook E-commerce in hun sales strategie. Maar e-commerce kent natuurlijk ook steeds meer conccurrentie en klanten hebben hoge verwachtingen van de functionaliteit van een webshop. Ze zijn namelijk niet meer anders gewend. In dit artikel bespreken we hoe u met magento de perfecte webshop creëert. We hebben we het dan zowel over een b2c webshops als een b2b webshop.

Wat is magento?

Magento 2 is een uitgebreid e-commerce platform en is een van de meest krachtige e-commerce oplossingen van dit moment. In 2008 werd de eerste versie, Magento 1 uitgebracht en sindsdien kent het platform een hoop verbeteringen. Het is een platform met heel veel focus op de gebruikerservaring. Hieronder zetten we de verschillende functionaliteiten van het platform op een rij. Het is een platform dat zowel uitstekend werkt voor een prettig winkelervaring aan de frontend als veel mogelijkheden en functionaliteiten biedt voor ontwerpers aan de backend. Het heeft een gebruiksvriendelijke pagebuilder met een drag-and-drop tool.

Progressive Web Apps

Een van de meest interessante functionaliteiten is de PWA studio module. Dit staat voor proressive web apps. Dit geeft de mogelijkheid om gebruikers een snelle en aantrekkelijke ervaring te bieden. Je kunt de app zelfs gebruiken zonder internetverbinding omdat gegevens worden uitgewisseld via een API. Voor gebruikers lijkt het bij een magento webshop alsof ze in een app aan het winkelen zijn terwijl het platform eigenlijk is opgebouwd als een normale webwinkel. Door gebruikers een optimale winkelervaring te geven, verhoogd Magento het conversiepercentage.

B2B

Webwinkels zijn niet alleen meer belangrijk voor B2C bedrijven. Steeds meer B2B bedrijven doen ook op een nieuwe manier zaken met hun leveranciers. Zakelijke inkopers oriënteren zich online en geven de voorkeur aan online inkopen. Daarom is het voor B2B bedrijven ook belangrijk om een hoogwaardige webshop te hebben. De Adobe Magento Commerce is een krachtig e-commerce platform dat wordt gezien als de ideale B2B webshop. Met een Magento B2B webshop kun je klanten in staat stellen om hun eigen account te beheren. Zo kunnen ze per inkoper specifieke rollen en bijbehorende bevoegdheden aanmaken en beheren.  Denk bijvoorbeeld aan wei bestellingen mag plaatsen en wie betalingen mag doen.  Het hebben van volledige controle en overzicht staat hierin centraal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *