Geen categorie

Beton cire en beton verf

Beton cire en beton verf 

Veel mensen willen graag een keuken gemaakt van beton, althans dat denken ze. Tot ze de negatieve kant van beton ontdekken. Het is namelijk hard, waardoor het veel echo geeft, het is koud en lastig te verwarmen. Beton heeft ook altijd de zelfde saaie, grijze kleur. Die kleur past eigenlijk bij vrijwel geen enkel interieur écht goed. Vaak staat het wel, maar was net iets donker of lichter beter geweest. Beton kan in één keer gegoten worden, maar beton kan soms heel ruw voelen en soms zelfs scherpe randen achterlaten. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een beton look, je houdt daardoor de eigenschappen die je wil en hebt geen van de nadelen. De twee meest populaire opties zijn betonlook verf en beton cire. Een keuken beton cire of een keuken met beton verf is dus een keuze waar veel mensen voor komen te staan. 

Wat is beter? 

Het antwoord op die vraag is natuurlijk voor iedereen verschillend. Zo zijn er mensen waar beton cire beter bij past in hun keuken maar er zijn ook mensen die liever voor beton verf gaan. Beton verf is namelijk goedkoper dan beton stuc, je hoeft het namelijk minder dik aan te brengen. Je kan simpelweg met een kwast of roller twee of drie lagen aan brengen en klaar is Kees. Bij beton stuc moet je al dan niet de stuc mixen en het vervolgens aanbrengen. Dat is lastiger dan bij verf. Beton stuc benadert daarentegen wel beter de betonlook waar mensen voor gaan. In dat aspect is dus betonstuc een betere optie. Beton stuc lijkt dus meer op beton, maar is lastiger mee te werken dan verf.  

Betonnen vloer 

Er is echter één oppervlak waar verf geen optie is: de vloer. Als je een betonlook vloer wil hebben moet je kiezen voor een beton cire vloer. Je kan dan bijvoorbeeld de muren verven of gaan voor een volledige keuken beton cireBeton cire kan ook op andere plekken zoals de badkamer of woonkamer. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *