persoonlijke lening rente
Financieel

5 tips voor de beste rentes van een persoonlijke lening

 Een persoonlijke lening afsluiten gaat in de meeste gevallen als een fluitje van een cent. Eenmaal als je de knoop hebt doorgehakt, zal je moeten uitkijken of het prijskaartje van de persoonlijke lening rente niet te hoog uitvalt. Om enkele valkuilen te vermijden, geven we hier alvast 5 praktische tips waar je op moet letten.

persoonlijke lening rente

 1. Neem eerst rechtsreeks contact op met je vertrouwde bank

Wanneer je een favoriete bankinstelling hebt, kan je wellicht rechtstreeks contact opnemen met je vertrouwde kredietverstrekker. Een gesprek voeren met mensen die je kent en in een vertrouwde omgeving biedt voordelen. Het enige nadeel is dat je al snel impulsief reageert en een handtekening zet voor dat je een andere persoonlijke lening rente bij de concurrent hebt vergeleken. Ga niet te overhaast te werk.

 2. Vraag informatie over verschillende kredietvoorstellen

Er zijn verschillende informatiebronnen om een persoonlijke lening aan te gaan. De klassieke methode is gewoonweg zoals vroeger, door naar een bank te stappen bij jou in de buurt. Een veel snellere manier anderzijds is online websites raadplegen die beschikken over een kredietsimulator. Zo weet je in een handomdraai hoeveel rente je moet bepalen voor een looptijd. In de meeste gevallen kom je al surfend er ook achter welke JKP de kredietverstrekker hanteert.

 3. Online kredietvergelijkers zijn een uitstekend hulpmiddel

Om je speurtocht iets eenvoudiger te maken werden online verschillende vergelijkingssites ontworpen. Hier verkrijg je de meest noodzakelijke informatie en wordt de mogelijkheid geboden om een simulatie te maken. Maak daar gebruik van, want niet alle kredietverstrekkers gebruiken dezelfde parameters.

 4. Vergelijk de verschillende JKP’s en de persoonlijke lening rente

Om te weten welk rentetarief het meest gunstig is bij een persoonlijke lening, zal je ook naast de looptijd, het bedrag van de maandelijkse aflossingen en het totaalbedrag, ook met de andere kosten rekening moeten houden die bij een persoonlijke lening komen kijken. Om die vergelijking iets eenvoudiger te maken, kan je de SECCI en de JPK’s gebruiken. Iedere kredietverstrekker is verplicht om je die informatie te verschaffen. Op die manier krijg je een beter en juister beeld.

 5. Kort je looptijd in

Bij een persoonlijke lening kunnen de rentetarieven hoog oplopen bij een langere termijnperiode om af te betalen. Probeer de looptijd zo beperkt mogelijk te houden. Hierdoor betaal je minder rente maandelijks.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *