Zakelijk

3 Situaties waarin een VPN van pas kan komen

Een VPN is een software programma dat het meest basale niveau van beveiliging toevoegt aan een publiek netwerk door het creëren van een virtueel privé netwerk. Het doet dit door je data te versleutelen en naar een externe server te sturen. Een vpn kan soms erg handig zijn. Hieronder zullen we 3 situaties opnoemen:

Wanneer je veiliger op het internet wilt surfen

Als je weet dat iemand niet kan zien wat je online surft, bespaar je de stress van het gepakt worden door hackers Als je werkt in een café en je bent ingelogd op het netwerk is je verbinding nooit helemaal privé. Een VPN kan een krachtig middel zijn om het IT-beleid van het bedrijf te omzeilen door je met meer anonimiteit op het internet te laten surfen.

Wanneer je van locatie wilt veranderen en toegang wilt krijgen tot geo-restricted content

Als je veel reist, ontdek je al snel dat bepaalde apps in bepaalde landen niet beschikbaar zijn op bepaalde mobiele platformen. Een voorbeeld is Netflix. De content van Netflix is in verschillende landen anders. De meest voorkomende workaround is het gebruik van een VPN. De gegevens die van je mobiele apparaat naar de Netflix-servers in de Verenigde Staten worden gestuurd, worden gerouteerd via de VPN-server die je IP-adres heeft. Netflix denkt dan dat je locatie in de Verenigde Staten is, maar ze weten niet waar je je fysiek bevindt.

Wanneer je netwerkfilters wilt omzeilen

Een internetfilter blokkeert websites zoals YouTube of Wikipedia in vele delen van de wereld. Als je probeert toegang te krijgen tot YouTube in China, word je automatisch doorverwezen naar een website die die site censureert. Terwijl je de gecensureerde content bekijkt, kunnen je ISP en je mobiele provider precies zien wat je bekijkt. Een VPN kan YouTube toegankelijk maken voor internationale bezoekers door het IP-adres waarmee je verbinding maakt te wijzigen.

Bron: https://goodvpnservice.com/nl/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *