Geen categorie

3 handige vervoersmiddelen voor in de stad

Ben jij gezegend met een mooie woning in de stad? Bijvoorbeeld Amsterdam, Den haag, Utrecht of Rotterdam? Heerlijk! Maar vaak heb je het probleem dat je geen parkeerplek kunt bemachtigen. Met de auto door een drukke stad bewegen zorgt vaak ook nog voor een hoop frustratie door het drukke verkeer. Ergens anders parkeren is ook nog eens duur. Daarom kan je maar beter geen auto hebben in de stad. Gelukkig zijn er genoeg andere goede opties om je gemakkelijk door het drukke verkeer te bewegen. In deze blog delen we een aantal transportmiddelen die handig zijn voor in de stad! 

 

Ebike 

Je komt het steeds vaker tegen in de stad: een e bike. Een e bike is een elektrische fiets waarmee jij je snel kan voortbewegen door de stad. Bovendien kom je niet bezweet aan op het werk omdat het fietsen erg gemakkelijk gaat. Maar toch ben je meer in beweging dan wanneer je in een auto zit. Mocht je haast hebben in de ochtend dan fiets je snel van A naar B. Een e bike vraagt wel even om een investering. Vanaf €1500 heb je al een goede e bike en dit kan oplopen naar €3000-4000. Misschien doet jouw werk wel mee aan het fietsplan waardoor je een e bike iets goedkoper kan aanschaffen. Uiteindelijk bespaar je natuurlijk veel kosten met een e-bike. Een verzekering is veel goedkoper, je hoeft geen benzine te betalen en ook geen belastingen. 

 

Elektrische step

Een ander leuk en hip vervoermiddel is een elektrische step. Deze zie je al veel in grote steden zoals Londen, Parijs of New York. Daar kan je er zelfs eentje langs de weg oppikken met behulp van een app. Een elektrische step is leuk, hip, cool en super gemakkelijk. Je kan het vervoermiddel zo inklappen en meenemen naar kantoor en in huis is er ook niet veel ruimte nodig om de step te stallen. Ook met een elektrische step bespaar je veel op brandstof en de andere zaken. De aanschafprijs ligt tussen de €300 en €1500. Wel heb je voor een elektrische step een goed wegdek nodig. Dat is ook de reden waarom ze hier in de steden minder populair zijn dan in het buitenland. 

 

Scooter 

Een scooter is een handig vervoersmiddel voor in de Nederlandse steden. De maandelijkse kosten liggen wel hoger dan een e bike of elektrische step. Een nieuwe scooter koop je al vanaf €1750. Daarnaast ben je verplicht om een basisverzekering af te sluiten en betaal je brandstof. Een scooter is wel veel zuiniger dan de meeste auto’s en je kunt het gratis parkeren in de stad. Mocht je nou af en toe een scooter nodig hebben denk dan eens aan een Felix. Dit is een app waar je kunt zien waar de scooters geparkeerd staan en via de app kan je met de scooter van A naar B rijden.